Godišnja skupština "Kad bi svi..."

Objava: 10.12.2016.Volonterski centar "Kad bi svi..." iz Samobora održao je 10. prosinca 2016. u dvorani Udruge umirovljenika Samobor svoju treću redovitu godišnju skupštinu, iza koje je uslijedilo svečano predavanje za građanstvo i prigodni domjenak.

Tijekom radnog dijela Skupštine, podneseno je izvješće o radu i financijskom poslovanju u 2016. godini koje je nazočnima prezentirala predsjednica udruge Vesna Jelinčić koja je pri tom naglasila da je udruga, u kojoj svi članovi rade isključivo na volonterskoj bazi, unatoč skromnim sredstvima kojima raspolaže, imala uspješnu godinu i provela nekoliko hvalevrijednih akcija. Istaknuta je važnost financijske podrške koja je u 2016. godini dobivena na natječajima koje su raspisali Grad Samobor te Zagrebačka županija.

U daljnjem tijeku večeri uslijedilo je predavanje za građanstvo, podijeljeno u 3 tematske cjeline. Prva je bila posvećena Međunarodnom danu volontera koji se u svijetu obilježava 5. prosinca. O toj obljetnici i svim dobrobitima kojima volonterstvo obogaćuje zajednicu nazočnima je govorila tajnica udruge Nina Cipek. Na primjerima provedenih volonterskih akcija dopredsjednica Irena Brajević publiku je upoznala s dosadašnjim ostvarenjima samoborskog volonterskog centra, a o planovima za buduće djelovanje udruge govorila je Vesna Jelinčić.

Prije samog početka predavanja udruga "Kad bi svi..." je zahvalila 3. b razredu OŠ Bogumila Tonija u kojem su učenici, sa svojom učiteljicom Marijom Mapilele, prikupljali knjige za humanitarnu akciju "Kad bi svi za Novi budućnost". Zahvalnicu je u ime razreda primila predsjednica razreda Hana Banjanin.

Zahvalnice svim ostalim dobrim pomagačima koji nisu prisustvovali ovom događaju Volonterski centar "Kad bi svi..." će uručiti naknadno.

Ostatak večeri proveden je na domjenku u prijateljskoj atmosferi i druženju članova udruge "Kad bi svi..." i njihovih gostiju.

Najveća srca i najbolje namjere ne znače puno ako ih ne slijedi pozitivna aktivnost, a volonterski rad se ne plaća, ne zato što ne vrijedi - nego zato što je neprocjenjiv!

Galerija fotografija

Povratak na novosti