Kad bi svi - za Školu u prirodi

Objava: 10.2017.Volonterski centar „Kad bi svi...“ iz Samobora ove je godine proveo svoju treću tradicionalnu humanitarnu akciju prodaje doniranih knjiga u „Mjesecu hrvatske knjige“ na glavnom samoborskom trgu.

Namjena ovogodišnje humanitarne akcije „Kad bi svi... za Školu u prirodi“ bila je prikupljanje financijskih sredstava za sudjelovanje potrebitih učenika osnovnih škola sa samoborskog područja u nastavnom programu „Škola u prirodi“.

Svakog vikenda, od 14. listopada do 5. studenog 2017. na Trgu kralja Tomislava, volonteri naše udruge „Kad bi svi...“ prodavali su donirane knjige po simboličnoj cijeni od 10 kuna, uz koje su kupcima darovani obilježivači stranica s logotipom akcije u znak zahvalnosti za sudjelovanje.

Ove godine je na IBAN akcije posebna pomoć pristigla od Raiffeisenbank Austria d.d. koja je za akciju donirala 7.500,00 kuna, a uplaćena je i jedna anonimna donacija od 750,00 kuna.

Važnu ulogu u provedbi cijelog humanitarnog projekta imala je RBA poslovnica Samobor na čelu s direktoricom Suzanom Laušin-Katanec čije su djelatnice svakog vikenda volontirale s nama na štandu te pomogle da je do kraja akcije prikupljeno ukupno 16.490,00 kuna.

Zahvaljujući izvanrednom odazivu svih sudionika, osigurana su i uplaćena sredstva za trinaestoro djece - štićenika domova Udruge za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji „Nova budućnost“, Caritasove kuće za žrtve obiteljskog nasilja u Samoboru te potrebitih obitelji pod pokroviteljstvom Centra za socijalnu skrb Samobor. Osmero učenika osnovnih škola polaznici su četvrtih razreda kojima se financira sudjelovanje u „Školi u prirodi“, a petoro učenika su polaznici sedmih i osmih razreda kojima će sredstva poslužiti za financiranje maturalnog putovanja.

Od srca zahvaljujemo svim našim volonterima, brojnim sugrađanima i prijateljima koji su nesebično donirali i kupovali knjige, a posebno ističemo Rotary Club Samobor, RBA poslovnicu Samobor, Ogranak Matice hrvatske u Samoboru, Savjet mladih grada Samobora, Centar za socijalnu skrb Samobor te nakladnička poduzeća Naša djeca d.o.o., Naklada Ceres d.o.o., Harša alternativna knjižara, Fraktura d.o.o., Sipar d.o.o., Sandorf obrt za nakladništvo i Udžbenik.hr d.o.o. Veliku zahvalu upućujemo i Radio Samoboru na kontinuiranoj medijskoj podršci.

Važno je spomenuti kako je akcija provedena uz suglasnost Grada Samobora te prema protokolu Zakona o humanitarnoj pomoći (NN 102/15) s odobrenjem od Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji, Službe za društvene djelatnosti (KLASA: UP/-550-04/17-01/13).

Galerija fotografija

Povratak na novosti