Chillanje s volonterima

Objava: 27.9.2017.27. rujna 2017. Volonterski centar „Kad bi svi...“ i samoborski Centar za mlade „Bunker“, organizirali su drugo druženje za mlade (i one koji se tako osjećaju) kako bi se bolje upoznali s čarima volonterstva i kako bi predstavili novu humanitarnu akciju u gradu.

Što je volontiranje, tko su volonteri, a tko organizatori volontiranja, zašto u našem gradu nema više akcija koje u svoj rad uključuju volontere i kako da to promijenimo, zašto na „ozbiljne“ sadržaje za mlade u Bunkeru nema očekivanog interesa tih istih „mladih“ i jesu li nam očekivanja promašena, što bi zaista potaknulo mlade da dođu i predlože sadržaje u kojima žele sudjelovati, jesu li preopterećeni obavezama u školi i na fakultetu pa nemaju vremena, zašto je ovih petnaestak mladih ljudi ipak došlo na naše drugo ovogodišnje Chillanje s volonterima, što žele od nas kojima je stalo da zajedno surađujemo u projektima Centra mladih Bunker, kako da pomognemo, postoji li preveliki jaz između generacija, imaju li mladi premalo ideja ili je ideja puno, ali nemaju volje da se potrude oko njih, što je potrebno za motivaciju... pitanja su se množila, ali sretna je okolnost da smo zajedno došli i do odgovora na gotovo sve teme.

Sretna je okolnost da ćemo se dalje truditi zajedno raditi na provođenju tih odgovora u praksu. Volontirat ćemo zajedno u akcijama koje nam se u Samoboru nude iako ih je za sad malo, a počinjemo s humanitarnim sajmom knjiga "Kad bi svi ... za Školu u prirodi".

Izbacite jednu kavu iz rasporeda, odgodite odlazak u kino, pozovite ekipu i zajedno pomozite onima kojima je pomoć potrebna...

Poziv je otvoren, ne čekajte ostale da krenu prvi... Budite primjer drugima i pridružite nam se!

Galerija fotografija

Povratak na novosti