Uvod u volontiranje u "Bunkeru"

Objava: 9.5.2017.U utorak, 9. svibnja „Study-room“ u Bunkeru ugostio nas je na prvoj od niza radionica o volontiranju.

Druženjem pod imenom „Uvod u volontiranje u Bunkeru“ naša udruga Kad bi svi... okupila je dvadesetak mladih ljudi, većinom srednjoškolaca i studenata, kako bi ih uveli u svijet volontiranja i približili ideji da u Centru za mlade u Samoboru pronađu zanimljive sadržaje za provođenje slobodnog vremena baveći se volonterskim aktivnostima.

Voditeljica udruge, Vesna Jelinčić na početku je buduće volontere upoznala s općim, ali bitnim podacima o tome što je volontiranje, tko može volontirati, tko su organizatori volontiranja, koje vrste volontiranja postoje, što je etički kodeks volontiranja te koja su prava i obaveze svakog volontera, a nakon toga, u opuštenom i vedrom tonu svi su okupljeni razgovarali o temi volonterstva u Samoboru i u Bunkeru.

Budućim volonterima darovali smo volonterske knjižice i priručnik „Generacija za V“, izvrsnu publikaciju za mlade volontere u izdanju Volonterskog centra Zagreb.

Uz Vesnu, sastanak su vodile Irena Brajević i Maja Kalaica, trio koji je 2013. osnovao udrugu koju s puno veselja vode također kao volonterke.

Vesna Jelinčić gostovala je na Radiu Samobor u emisiji "Kap znanja", u četvrtak, 11. svibnja.

Galerija fotografija

Povratak na novosti