Chillanje s volonterima 3

Objava: 1.3.2018.Vesna Jelinčić i Maja Kraljeta održale su u četvrtak, 1. ožujka 2018., u Bunkeru edukacijsko druženje za mlade koji žele ući u svijet volonterstva. Ovo interaktivno predavanje dio je opširnog cjelogodišnjeg programa "Hrabro kroz život" koji Udruga "Kad bi svi..." provodi drugu godinu zaredom.

Na trećem druženju naziva "Chillanje s volonterima" u Bunkeru se okupilo, unatoč vremenskim (ne)prilikama, petnaestak mladih ljudi, novih volonterki i volontera, koji su bili izrazito motivirani sudjelovati u ovoj radionici.

Od voditeljice centra Vesne Jelinčić okupljeni su na početku ukratko saznali sve osnovne informacije o volontiranju i zašto se isplati raditi nešto za što nismo plaćeni, a svim volonterima darovane su i volonterske knjižice.

Okupljenima je približena ideja kako da u samoborskom Centru za mlade Bunkeru pronađu zanimljive sadržaje za provođenje slobodnog vremena baveći se volonterskim aktivnostima.

Neke konkretne volonterske zadatke koji se traže u Bunkeru mladima je predstavila Lana Romanović, voditeljica Info centra.

U nastavku druženja riječ je preuzela psihologinja Maja Kraljeta, koja ima bogato iskustvo u radu s mladima, kako bi prezentirala teme radionica iz programa "Hrabro kroz život", koje će se održavati kroz cijelu godinu. Dva osnovna poglavlja nadolazećih radionica su učenje o osobnim i društvenim kompetencijama. U osobne kompetencije ubrajamo samosvijest, samosvladavanje i motiviranost, te sposobnost nošenja s vlastitim teškoćama, a u društvene kompetencije pripadaju sposobnost komunikacije, uspostavljanje odnosa s drugima, empatija i sl.

Polaznike su vidno zainteresirale najavljene teme, kao što su priprema za razgovor za posao i način prezentacije svojih vrlina, jačanje samopouzdanja u sebe i vlastito znanje, emocionalna inteligencija u poslu, umijeće komunikacije, rješavanje konflikata, timski rad, oslobađanje od strahova te alati i vježbe za postizanje svega nabrojanog.

Na kraju su voditeljice uputile poziv okupljenima, a i svima ostalima: "Budite primjer drugima i pridružite nam se, pozovite ekipu i zajedno pomozite onima kojima je pomoć potrebna."

Poziv je otvoren - ne čekajte da ostali krenu prvi!

Galerija fotografija

Povratak na novosti