Kad bi svi... za Otok dobrote

Objava: 26.5.2018.U tjednu nacionalnih manifestacija Hrvatska volontira i Dani otvorenih vrata udruga u Samoboru je u subotu, 26. svibnja održana volonterska akcija uređenja prostora samoborskog “Otoka dobrote” koji je od ožujka ove godine otvoren u podrumskoj garaži Autobusnog kolodvora Samobor.

Kako bi taj maleni prostor u koji dolaze i korisnici i donatori bio što ljepši i ugodniji, unatoč razlogu njegova postojanja, pobrinuli su se zajedničkim volonterskim snagama ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor Nataša Koražija i desetak volontera udruge „Kad bi svi…“, a Rotary club Samobor donirao je boju za zidove.

Volonteri su razvrstali velike količine donirane odjeće koju svakodnevno donose naši sugrađani te su okrečili zidove, a mlada slikarica Marina Ivančić oslikala je jedan zid uz pomoć volontera Lukše Konsua koji je ispod slike ispisao tekst jednog od mnogih grafita kojima su prije bojenja bili prekriveni zidovi. Simpatična poruka starog grafita svima se jako svidjela pa su ju odlučili zadržati na tom zidu kako bi u taj humanitarni kutak unijeli dašak pozitive, a poruka glasi: „Volim kad se smiješ, tad smijem se i ja“.

Ovo je mjesto skriveno od pogleda znatiželjnika, ali ima svoja pravila ponašanja odnosno popis uputa na ploči uz ulaz, za donositelje i odnositelje stvari kako bi se održao red.

Mole se svi sudionici da ih se pridržavaju, iz poštovanja prema drugima koji također dolaze, ali i volonterima koji se brinu za urednost.

Galerija fotografija.

Povratak na novosti