Kad bi svi... za Školu u prirodi 2018.

Objava: 22.11.2018.Volonterski centar „Kad bi svi...“ iz Samobora proveo je humanitarnu akciju prodaje doniranih knjiga u „Mjesecu hrvatske knjige“ na samoborskom Trgu kralja Tomislava četvrtu jesen za redom.

Namjena ovogodišnje humanitarne akcije „Kad bi svi... za Školu u prirodi“ bila je, kao i lani, prikupljanje novca za financiranje maturalnih putovanja za 10 učenika iz potrebitih obitelji sa samoborskog područja.

Svakog vikenda od 6. listopada do 4. studenog 2018., osim u vikendu proslave Dana grada Samobora, volonteri su na glavnom samoborskom Trgu od 9-17 sati prodavali donirane knjige po cijeni od 10 kuna, uz koje su kupcima darovani simbolični darovi u znak zahvalnosti za sudjelovanje u humanitarnoj akciji. Štand za prodaju knjiga Volonterskom centru „Kad bi svi...“ je, kao i svake godine do sada, bez naknade dodijelio Grad Samobor.

Korporativnu volontersku pomoć omogućile su Raiffeisenbank Austria d.d. te dm-drogeriemarkt d.o.o. čije su djelatnice i djelatnici drugu godinu za redom volontirali na štandu zajedno s volonterima udruge „Kad bi svi...“ te tako pomogli da se do kraja ovog humanitarnog sajma, na poseban račun humanitarne akcije, prikupi ukupno 10 600 kuna što znači da će, sa završnim događajem koji slijedi u Bunkeru, cilj akcije biti postignut!

Ovim putem iz Volonterskog centra “Kad bi svi” od srca zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomagali te vas pozivamo da nam se u subotu 17. 11. 2018. u 22 sata pridružite na humanitarnom partyju u Bunkeru, naziva „Tulumarka za Maturalku“ na kojem će za posjetitelje biti organizirana tombola puna vrijednih nagrada koje sponzoriraju brojne samoborske poduzetnice i poduzetnici čija imena ćemo objaviti nakon „Tulumarke“!

Zahvaljujemo brojnim institucijama, građanima i prijateljima koji su tijekom cijele godine nesebično donirali knjige za ovu akciju, a posebno ističemo: Anu Profetu i Booksu, Predraga Vrzića i tiskaru Offset te Rotary Club Samobor, ravnatelja Igora Matijašića i OŠ Milana Langa u Bregani, učiteljice Mariju Mapilele i Gabrijelu Žokalj iz OŠ Bogumila Tonija, OŠ Samobor te direktoricu Suzanu Laušin Katanec i RBA poslovnicu Samobor.

Pojedinačne osobe koje su ove godine donirale više od 100 knjiga su: Jelena Vojvoda, Damir Čučić, Hrvoje Turković i Snježana Tribuson, Jaroslav Doležal, Klementina Zirdum, Petra Matković i Zrinka Gluhak

Svim donatorima knjiga (i ovima koji su istaknuti, ali i svima onima koji su nam na štand donosili po nekoliko knjiga) bit će uručene zahvalnice. Zahvaljujući izvanrednom odazivu svih sudionika - donatora, volontera, a ponajviše brojnih kupaca, grad Samobor se može pohvaliti još jednom uspješnom humanitarnom akcijom za djecu i mlade.

Za medijsko praćenje i potporu zaslužni su Radio Samobor, Glasnik SSN i Televizija Zapad koji su redovito izvještavali o provođenju akcije.

Galerija fotografija.

Povratak na novosti