Godišnja skupština članova udruge

Objava: 6.12.2018.Ovogodišnji Međunarodni dan volontera 5. 12. obilježili smo godišnjom skupštinom članova udruge u samoborskom Centru za mlade Bunkeru.

Tijekom radnog dijela Skupštine, predsjednica udruge Vesna Jelinčić podnijela je izvješće o radu i financijskom poslovanju u 2018. godini te pri tome naglasila da je udruga, u kojoj svi članovi rade isključivo na volonterskoj bazi, unatoč skromnim sredstvima kojima raspolaže, imala uspješnu godinu i provela nekoliko hvalevrijednih akcija. Istaknuta je važnost financijske podrške koja je dobivena na natječajima koje su raspisali Grad Samobor i Zagrebačka županija.

Aktivnosti naše udruge u 2018. godini:

- 1. ožujka radionica „Chillanje s volonterima“ iz programa edukativnih radionica za mlade volontere u Centru za mlade Samobor - Bunkeru

- 25. ožujka 3. Ljubičasta biciklijada za podršku osobama oboljelima od epilepsije u suradnji s OŠ Milana Langa Bregana

- 26. travnja radionica o volonterstvu "Volontiram i ja!" koju smo u tjednu proslave prvog rođendana Bunkera održali za članove Dječjeg foruma grada Samobora

- 26. svibnja 2018. Volonterska akcija uređenja samoborskog „Otoka dobrote“ u sklopu manifestacija Hrvatska volontira 2018. i Dani otvorenih vrata udruga 2018. u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Samobor

- 22.3. do 24. 5. serija besplatnih radionica psihosocijalne podrške za mlade, kroz projekt „Hrabro kroz život“ pod vodstvom psihologinje Maje Kraljete („Upoznaj sebe – pobijedi strahove“, „Upoznaj sebe – oslobodi emocije“, „Upoznaj sebe – nauči komunicirati“)

- 6. listopada do 4. studenog, Trg kralja Tomislava, humanitarna akcija „Kad bi svi... za Školu u prirodi“

- 17. studenog u Bunkeru humanitarni party za mlade u sklopu humanitarne akcije „Kad bi svi... za Školu u prirodi“

- 5. prosinca, godišnja Skupština udruge i obilježavanje Međunarodnog dana volontera

Za većinu od nabrojanih aktivnosti gostovali smo na Radio Samoboru i TV Zapad, a redovito naš rad prati Glasnik Grada Samobora i Svete Nedelje.

Unatoč relativno malom broju aktivnih članova udruge, ostvarili smo opći cilj programa redovne djelatnosti u 2018. godini – kroz cijelo programsko razdoblje udruga je uspješno djelovala kao promicatelj volonterstva, humanitarnog rada i solidarnosti te međuvršnjačke suradnje na području Grada Samobora.

Rad Volonterskog centra Kad bi svi... prepoznat je od institucija koje su, ili pružile financijsku potporu radu udruge (Grad Samobor i Zagrebačka županija) ili uspostavile suradnju u provedbi volonterskih projekata (RBA, DM i Rotary klub Samobor) ili podržale projekte edukacije volontera i mladih (POU Samobor i Centar za socijalnu skrb Samobor).

Predsjednica udruge Vesna Jelinčić za svoj rad u udruzi ove je godine nominirana za Nagradu Grada Samobora te joj je na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća 21. studenog uručena Plaketa Grada Samobora.

Na skupštini je jednoglasno prihvaćeno izvješće o dosadašnjem radu, te su usvojene smjernice za budući rad Volonterskog centra "Kad bi svi..." koje uključuju nastavak provođenja edukativnih radionica, humanitarnih akcija, suradnju s Gradom Samoborom, Zagrebačkom županijom, POU Sambor, Savjetom mladih i Centrom za mlade Grada Samobora, Centrom za socijalnu skrb Samobor, Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva, te ostalim institucijama i udrugama sa šireg područja Samobora i Svete Nedelje uz kontinuiranu promociju volonterstva i humanitarnog djelovanja u lokalnoj zajednici.

I za kraj, da se podsjetimo - "Najveća srca i najbolje namjere ne znače puno ako ih ne slijedi pozitivna aktivnost, a volonterski rad se ne plaća, ne zato što ne vrijedi - nego zato što je neprocjenjiv!"

Galerija fotografija.

Povratak na novosti