Leon Lučev u Samoboru

Objava: 24.6.2017.Volonterski centar „Kad bi svi...“ u lipnju 2017. krenuo je u provedbu projekta psihosocijalne podrške mladima naziva „Hrabro kroz život“.

Projekt koji je namijenjen mladoj populaciji Samobora i okolice odvijat će se u 4 modula u razdoblju od lipnja do prosinca 2017. Svaki od modula sadrži jednu radionicu, a vodit će ih ugledni hrvatski stručnjaci iz predmetnog područja.

Prva u nizu vikend - radionica održala se 24. i 25. lipnja u Centru za mlade Samobor - popularnom „Bunkeru“. Radionicu naziva „Artikulacija prisutnosti“ vodio je glumac Leon Lučev. Tema radionice je Puštanje. Prepuštanje. Tok.

Kao pedagog, Leon Lučev surađuje na Sarajevo Talent Campusu, Medijskoj školi Ante Peterlić u Čakovcu, Umjetničkoj akademiji Split, Sarajevo Film Academy, Ludrugom te kao voditelj i osnivač djeluje u Školi igre filma i Zlarinskom ljetu koje se bave umjetničkom edukacijom djece. Njegova su predavanja usmjerena na glumce, redatelje, dječje pedagoge, djecu, osobe s problemima osobnosti, a sada rad otvara i svima koji žele istražiti ili pomaknuti svoje granice, neovisno o scenskom iskustvu.

Ove radionice Leona Lučeva godinama su po anketnim listićima talenata proglašavane kao jedne od najkorisnijih i najpraktičnijih, koje on kao autorski projekt primjenjuje i na širu populaciju u smislu oslobađanja emocija i otpuštanja strahova. Dojmove doživljenog najbolje prikazuju riječi dviju polaznica.

Marta: Već u samom početku praznika, mladi su Samoborci dobili veličanstvenu priliku u svojem Bunkeru ugostiti vrlo intrigantnu osobu. Naime, riječ je o vrhunskom glumcu, darovitom scenaristu, iznimnom redatelju, ali prije svega, o jednoj predivnoj, simpatičnoj, toploj, ugodnoj i dobronamjernoj osobi – Leonu Lučevu...

...Voditelj radionice, Leon Lučev, savršeno je pristajao temi radionice i na savršen je način prenio bit nje. Nije se ponašao kao neki stranac ili neki umišljeni voditelj koji je došao da nam svoja mišljenja utjera u glavu, već je na jednostavan, nenametljiv i dobronamjeran način podijelio svoje stavove, dopustio da o njima promislimo te razmislimo, a zatim ih prihvatimo ili odbacimo. Nakon tako malo vremena, meni se, a vjerujem i svima, nije činilo da ga znam tek dva dana, već gotovo cijeli život...

Hvala ti Leone na predivnom druženju i divno provedenom vremenu te se iskreno nadamo da će te tvoji putevi ponovno dovesti u naš mali grad velikoga srca, Samobor!!!!!

Tina: Dojmovi se neće sleći još tjednima. Leon je izuzetna osoba i predavač, pronašao je ponešto za svakog, i vremena za svakog od nas. Osobno mi je pomogao oko mojih životnih izbora, prihvaćanja same sebe te puštanja. Bilo to na sceni ili u životu. Previše je dojmova da se to stavi u nekoliko rečenica mogla bi napisati cijelu novelu o ovome iskustvu. Za kraj moram zamoliti da nam Leona, kojeg smo svi strašno zavoljeli, vratite i do godine na nastavak ovog divnog iskustva. Zahvaljujem još jednom Leonu na poukama, te na odnosu koji je izgradio s nama, također puno zahvaljujem i vama što ste ga doveli. Hvala do neba i nazad. Nadam se da ćemo upoznati još puno tako divnih ljudi i naučiti toliko koliko smo naučili u ova dva dana.

Galerija fotografija

Povratak na novosti