Ljubičasta biciklijada 2017.

Objava: 26.3.2017.Povodom međunarodne manifestacije Ljubičasti dan (26.ožujka) Volonterski centar „Kad bi svi...“ iz Samobora drugu godinu za redom organizirao je biciklijadu podrške oboljelima od epilepsije.

Misija „Ljubičaste biciklijade” javno je iskazivanje podrške oboljelim osobama koje su zbog epilepsije još uvijek stigmatizirane.

Više od stotinu malih i velikih ljubitelja vožnje na dva kotača odazvalo se na poziv i te se prohladne nedjelje okupilo na glavnom gradskom trgu gdje su im volonterke naše udruge podijelile ljubičaste majice.

Ostalim zainteresiranim sugrađanima dijelili smo prigodne tiskane materijale s uputama kako pomoći osobi koju zadesi epileptični napadaj.

Poznati samoborski biciklistički šampion Filip Turk poveo je povorku biciklista s Trga kralja Tomislava u 11 sati. U 60 minuta vožnje ljubičasta povorka je obišla 13 km dugu rutu kroz naselja Gradnu, Celine Samoborske, Savršćak, Vrbovec Samoborski, Farkaševac Samoborski te se kroz Hrastinu vratila u Samobor na Trg Matice Hrvatske.

Po dolasku na cilj, ispred samoborskog kina, bicikliste je dočekao nama dragi bend Tricikl koji je sudionike nagradio besplatnom svirkom.

Organizaciju biciklijade financirao je Grad Samobor, a organizacijsku podršku su pružili Hrvatska udruga za epilepsiju i POU Samobor.

Hvala svim sudionicima, sponzorima i dobronamjernim posjetiteljima - vidimo se sljedeće godine!

Galerija fotografija

Povratak na novosti