Ako imaš epilepsiju – nisi sam!

Objava: 1.04.2019.Sunčana nedjelja, 31. ožujka 2019. bila je u Samoboru i Bregani obojana u ljubičastu boju, s razlogom.

Prema procjeni policijske pratnje, oko 400 građana iz cijele županije, u ljubičastim majicama na biciklima došlo je podržati osobe oboljele od epilepsije i tako se "Ljubičastom biciklijadom" na najljepši mogući način pridružiti globalnom pokretu "Purple Day" za destigmatizaciju ove bolesti, koji četvrtu godinu za redom, u Samoboru organiziraju samoborski Volonterski centar "Kad bi svi..." i OŠ Milana Langa iz Bregane, pod pokroviteljstvom Grada Samobora i uz podršku Hrvatske udruge za epilepsiju.

Vrijeme je bilo idealno, raspoloženje svih vedro i dobronamjerno, baš kako bi uvijek trebalo i biti. 45 minutna lagana vožnja prirodom od Samobora do Bregane je protekla sjajno, zahvaljujući pratnji MUP-a i velikoj pomoći biciklista iz BBK Šišmiš.

Na cilju, u Oš Milana Langa u Bregani, ljubičastu karavanu dočekali su ravnatelj Igor Matijašić i djelatnici škole koji su za sve pripremili bogatu okrepu: grah, knedle, štrukle, kolače, kokice, pivo i sokove te s volonterima udruge "Kad bi svi..." besplatno podijelili biciklistima.

Dan je u optimizam dodatno obojao i koncert uvijek sjajnog Tricikla te žongler Tontorino sa svojim vještinama kojima je uveseljavao djecu, a svojim fotoaparatom sve je zabilježio Ivan Tibor Grujić.

Nedjeljna biciklijada, koja je održana pod motom "Ako imaš epilepsiju - nisi sam", još nije ni završila, a vrijedna ekipa je već krenula planirati sljedeću.

Galerija fotografija.

Povratak na novosti