Obilježen međunarodni dan volontera

Obilježen međunarodni dan volontera

svg divider

Volonterski centar „Kad bi svi...“ je 5. 12. 2019. u partnerstvu s POU Samobor i Bunkerom u samoborskom Centru za mlade Bunkeru obilježio Međunarodni dan volontera svečanom godišnjom Skupštinom.

U prvom dijelu večeri organiziran je okrugli stol s promocijom brošure o volonterskim projektima udruge Volonterski centar „Kad bi svi..." , a posebno je istaknut projekt za prevenciju neodgovornog ponašanja prema okolišu „Startam zeleno” koji je u tijeku, a u kojem su na radionicama za odgoj i obrazovanje mladih štićenika iz udruge Nova budućnost o temi zaštite i očuvanja okoliša pomagali mladi volonteri udruge „Kad bi svi...“.

Tom prilikom najavljeno je javno predavanje posvećeno projektu „Startam zeleno” koje će 17.12. u 19 sati u Pop up kinu na Građanskom utorku održati voditeljice projekta Jana Tomić i Nina Savić Cipek.

Tijekom radnog dijela Skupštine, predsjednica udruge Vesna Jelinčić podnijela je izvješće o radu i financijskom poslovanju u 2019. godini i pri tome naglasila da je udruga u godini provela pet hvalevrijednih volonterskih i humanitarnih projekata zahvaljujući financijskoj podršci koja je dobivena na natječajima koje su raspisali Grad Samobor, Zagrebačka županija i HEP te istaknula donacije Kauflanda i Privredne banke Zagreb.

Na kraju programa okupljeni volonteri proslavili su svoj dan uz prigodni domjenak i razgovor o volontiranju mladih u Samoboru.

Donatori

svg divider